Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /var/userdata/web/rogerkapitany.hu/website/www/wp-content/plugins/wp-pagenavi/scb/Options.php on line 44

Roger & Kapitány horgászkalandjai

Rólunk

Rólunk Roger és Kapitány két nagyon egyszerű horgász. Rekreációs céllal folytatják ezt a nemes “sportot”, erőforrást és szabadidőt nem kímélve, persze csak az ésszerűség határain belül. Felkészültek az új és régi módszerekből, eszköztáruk és tapasztalatuk gazdagításával igyekeznek horogra csalni vízben élő barátaikat. (A fókákat.)

Egy horgászat alkalmával elhatározták, a horgászkellékek tervezésén túl – empéhármas kapásjelző, ugye – valami más, hasznos dologba kezdenek. Így ötlött fel bennük, hogy egy horgásztavakat fikázó bemutató blogot indítsanak útjára.
A fikázás egy kicsit erős szó lenne, teljesen pozitív hangvételű cikkeket is lehet olvasni, sőt, nem is Rogeren vagy Kapitányon múlik, ha negatív hangvételű írás jelenik meg. Nem jelenne, ha a tógazdálkodók egy része nem arra lenne berendezkedve, hogy többé-kevésbé (akarva vagy akaratlanul) szívassa az egyszeri horgászt.

Már pedig a horgászt azt szívatják, polkorrekt szóval élve megtévesztik. Így aztán egyes tavaknál kéthetente van telepítés, van büfé, és kellemes környezet vár, legalábbis a honlap szerint. Valójában telepítés évek óta nem volt, a büfére számítottál, így nem vittél kaját, de igazából nincs, a kvadosok 4 méterre robognak el a horgászhelyedtől, és amikor érdeklődsz, hogy hova érdemes leülni, akkor kegyetlenül beblöffölik azt a helyet, ahol még egyszer sem láttak embert halat fogni.
Miután sem Roger, sem Kapitány nem időmilliomos, ezért a pár hetenként megejtett horgászataikra szánt időt valahonnan máshonnan veszik el, így érthetően kerülnek felfokozott lelkiállapotba, ha valamilyen rajtuk kívül álló okból kifolyólag a feláldozott idő mégis pocsékba megy.

Szerencsére itthon is van jópár remek horgászhely, sőt, Roger és Kapitány úgy gondolja, hogy ezek vannak többségben.
A blog eredeti gondolata egyébként úgy szólt, hogy “hozzunk létre egy tóértékelő blogot, vetítés és reklám nélkül, ahol leírjuk, hogy mire jönnek a halak és pontosan a tó melyik részére érdemes menni”.

Igyekszünk erre koncentrálni.

Peca

Eddig ezekről a helyekről írtunk:


View larger map

…És ebben hiszünk.