Warning: array_merge() [function.array-merge]: Argument #2 is not an array in /var/userdata/web/rogerkapitany.hu/website/www/wp-content/plugins/wp-pagenavi/scb/Options.php on line 44

Roger & Kapitány horgászkalandjai

Kunadacsi Horgászcentrum

Kunadacsi Horgászcentrum

2011.04.15.

Egy ajánlás során fedeztem fel ezt a pecaterületet. Kunadacstól 3km-re található, 5 hektáron, 2 tó, megannyi faház, étterem és medence. A weben keresgélve nem sok infót találunk róla, pedig kellemes hely, sok lehetőséggel. A Kunadacsi Horgászcentrumot látogattuk meg.

Roger és Kapitány a tavalyi évben is látogatást tett, bár fogási naplójuk nem telt be (és legnagyobb halukat sem itt fogták), de mindketten hiszik, egyszer itt is megfoghatják a nagy halat, és nem csak a mesét hallgatják róla.
Roger figyelmeztetése ? a GPS-en tiltsd le a ?földutak engedélyezése? menüt, mert kellemetlen élményben (a tankcsapdát érezni fogod és nem hallgatni), és legalább 1 órával későbbi érkezésben lehet részed.

A teljesen körbekerített területre a főépületen (és egyben éttermen) keresztül jutunk be. Az épület előtt kb. 10 autónak helyet adó parkoló található, de az itt éjszakázó vendégek az autóval beállhatnak a park területére, ezzel is megkönnyítve a cuccolást. Lehetőség van sátrazásra vagy lakókocsival történő kempingezésre is. Az előbbit Kapitány nem favorizálja, mert fürdési lehetőség csak a szabadban elhelyezett hordós tusolónál van. Tekintve, hogy ez a tusoló szolgálja a medencehasználókat is ? és medence használat előtt fürdeni kell, aki ezt nem tudja, itt megtanulja – ez didergősre sikerülhet. Az étteremben reggelizhetünk, ebédelhetünk, sörözhetünk, kávézhatunk. Az étlap szerény, de a hagymás-kolbászos tojásrántotta friss kenyérrel fenomenális, ezért Kapitány kedvence reggelire. A teraszról rögtön a (nagyon)kis tóra (kb. 150nm? felületű) látunk, itt bujkálnak az afrikai harcsák. A horgászatukhoz felszerelést biztosítanak, de visszaengedésre lehetőség nincs (amit fogtál azt viszed).

A nagyobbik tó 1 hektár méretű. a vízmélység 2 méter körüli, akadóktól mentes. Leginkább pontyok, kárászok, amurok gazdagítják vizét. Sajnos utóbbit még nem sikerült horogra akasztani. Roger nagy álma, egy torpedó becserkészése itt, amire igen komoly próbálkozást tett tavaly. A parttól fél méterre bedobta lucernás etetővel felszerelt fenekező szerelékét, amitől a helyiek először a hasukat fogták, de Roger döntése helyesnek bizonyult, mert akkora kapása volt, hogy a zsinór rögtön szakadt (sajnos megragadt az orsó fékje).
Roger és Kapitány a tó elején szoktak horgászni, ami általában sikerrel jár, de itt is vannak mendemondák, hogy néha a hátsó részen vannak inkább a halak (ezt még semmi nem igazolta). Pergetni tilos, és csónakot se lehet használni (a tó mérete miatt nincs is értelme). Érdemes lehet kishallal próbálkozni, mert több, komolyabb méretű csukát is akasztottak már itt. Ha nem készültünk elég etetőanyaggal és csalival, azt vásárolhatunk a főépületben (elfogadható áron). Az alap kit-en (csonti, kukorica, giliszta) felül a pellet is sikerhez vezet. Szelektáláshoz ebből érdemes nagyobb méretűt választani, mert az éhes kárászok a dupla 14-es pelletre is rámennek. A kifogott halakat kérésre megpucolják és le is fagyasztják. Pozitív észrevétel, hogy a horgászokat távcsővel figyelik, ezzel védve a halállományt.

Az egész terület rendezett, padok, szemetesek, esőbeállók a tó körül. A faházak korrektek, ágyneművel, edényekkel, evőeszközökkel, tányérokkal felszereltek. A mosdók tisztasága, hagy némi kívánnivalót maga után. A csapból folyó víz, fürdésre alkalmas, de nem innék belőle. Nekem, az ivóvíz továbbra is színtelen, szagtalan, ezért érdemes egy pár palack ásványvizet vinni. A területen egy (120fős) rendezvénycsarnok is van, ezért a nyugalmat kedvelők érdeklődjenek, hogy céges rendezvény, vagy nagyobb társaság foglalt-e, mert jó esély van, hogy meghallgathatjuk az alkoholtól bátor, tehetségkutató versenyek első körében kieső versenyzők dalolni tudását (karaoke formában). A gyerekek kedvencei az elkerített lovak, kecskék, szürkemarhák és egy hintával, mászókával felszerelt játszótér. Megfelelő létszám esetén lovaskocsikázásra is van lehetőség.

Roger és Kapitány ebben az évben is tervezi, hogy álruhába bújva újabb látogatást tesz a horgászcentrumban, hogy kipihenjék és levezessék az év közben mohón gyűjtögetett stresszt, és friss infókat írhassanak a víz és a terület állapotáról.

Fogható halfajok

Ponty, busa, amur, keszeg, csuka, süllő, afrikai harcsa

Adatlap

Horgászjegy ára: 1400 Ft (ezért a pénzért a szálló vendégek éjszaka is horgászhatnak)
Ifjúsági: 700 Ft
A kifogott halakat kg áron lehet megvásárolni.

Szállás

Faház: 1 éjszaka/3500Ft/Fő, 2 vagy több éjszaka 3000Ft/fő
Sátor: 2 személyes 2000Ft / éjszaka, 4 személyes 3000Ft/ éjszaka,  4 személyesnél nagyobb 4000Ft/éjszaka
Lakókocsi: 3000Ft/éjszaka, elektromos áram 500Ft / nap

Honlap: http://www.kunadacsihorgaszcentrum.hu/

Telefon: +36 76 717191 vagy +36 30 9433829

Galéria



Térkép



View larger map

Értékelés

Környezet: 8/10
Infrastruktúra: 9/10
Halbőség: 6/10

Frissítés

A bejegyzést utoljára 2012.06.08-án frissítettük a horgászhelyre vonatkozó, a bejegyzés keletkezése óta esetlegesen megváltozott információkkal. (Napijegyek ára, honlap cím, telefonszám.)

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz Facebook oldalunkhoz, így első kézből értesülhetsz az új cikkekről, információkról.

 

Share

Fatal error: Exception thrown without a stack frame in Unknown on line 0